Referenties

Referenties

Ik waardeer het enorm als jij ook je referentie wilt geven. Mail het naar
annemieke@schrijvenisvanmij.nl

Annemieke Elfers

Schrijven is van mij

‘Het traject “Schrijven van je autobiografie” is een openbaring. Zoveel handvaten en invalshoeken om goede teksten te schrijven.

Er is een wereld voor mij open gegaan.

De feedback van Annemieke is zorgvuldig en zorgzaam. Petje af voor de energie die zij erin steekt.

Bovendien is de syllabus zodanig opgezet dat je er nog jarenlang voordeel van kunt hebben.

Ik kan iedereen dit parcours aanbevelen. Ga de uitdaging aan om over jezelf te schrijven. Annemieke helpt je daarbij.’

Hanneke Braspenning

‘Annemieke ken ik al vele jaren, ik ben vaak begonnen met schrijven en toch weer gestopt. Met mijn eigen sores. Ze liet me met rust als ik met rust gelaten wilde worden en pakte het coachen en schrijven weer met mij op als ik er rijp voor was.

Haar respect voor elk mens op elk niveau, met een enorm geduld en inlevingsvermogen, is zeldzaam. Annemieke wil alleen maar helpen met haar fikse bagage in genres en schrijftechnieken.

Nooit opdringerig.

Vanuit haar professionaliteit, met veel verstand van hoe iets het beste geschreven kan worden, begeleidt ze met vriendelijkheid, dienstbaarheid en bescheidenheid.

Uiteindelijk willen we allemaal ons verhaal kwijt, het beste ligt (of zal ik zeggen “licht”)  ons verhaal in de handen van Annemieke. Best coach ever! Ik hoop mijn verhaal samen met Annemieke einde 2024 af te ronden.

Vanzelfsprekend vraag ik me af waarom er nog geen bestseller “Annemieke” op de plank ligt, in welk genre dan ook. Zorgzaam en betrokken zijn de laatste twee woorden die me nu te binnen schieten.’

Milo, ondernemer

‘Wat heb ik afgelopen maanden enorm veel geleerd in de ‘slechts’ 8 lessen van de basiscursus creatief schrijven die ik bij je volgde. 

Je prikkelde me om te kijken naar de natuur, oog te hebben voor bijzondere personages en mogelijke verhaallijnen. Ik leerde ‘boetseren en schilderen met woorden’ en kreeg er enorm veel plezier in. Je liet me inzien hoe ik lezers op dwaalsporen kan brengen, spanning in verhalen kan opbouwen en prikkelende columns kan schrijven. Ik genoot van wat er uit mijn brein ontsproot. Al mijn schrijfsels werden door jou positief kritisch van feedback voorzien; ik keek daar met plezier naar uit. Met behulp van goed doordachte vragenlijsten leerde ik ook zelf feedback te geven aan mijn mede-cursisten. De lessen waren uitermate plezierig door jouw gedegen voorbereiding en de ontspannen sfeer die je wist te bewerkstelligen in de groep. Heel hartelijk dank voor je niet aflatende ondersteuning en al je vrolijke wijsheid. Wij komen elkaar ongetwijfeld weer tegen, want het geleerde smaakt naar meer… ‘

Lian van Iersel

‘Om mijn boek over mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling in de afgelopen 30 jaar en de totstandkoming van mijn methode voor pijnvrij bewegen tot een prettig leesbaar boek te maken, vroeg ik Annemieke mijn manuscriptbegeleidster te zijn. Dat is mij uitstekend bevallen.

In een soepel-lopende samenwerking, met heldere afspraken vooraf, kreeg ik portie voor portie feedback van haar. Ook haar gouden tips bleken onmisbaar.

Annemieke’s respectvolle en eerlijke feedback maakte dat ik mij durfde te ontwikkelen als romanschrijfster; want ik had gekozen voor romanvorm, met veel dialogen, waarin ook nog eens een hoge dichtheid aan op diverse wetenschappen gebaseerde onderbouwing en informatie aan mijn branchegenoten moest worden overgebracht.  Mijn missie is 100% geslaagd!   Lieve Annemieke, eeuwig dank!’

Annet van Oss, uitvinder van De Gravitoss Methode www.gravitossmethode.nl

‘Ik vond de opbouw erg goed, heb het gevoel dat ik veel heb geleerd. Het was a.h.w een vervolg op de vorige cursus: ‘Schrijven van fictie’. In die cursus raak je bekend met de basisbegrippen van het schrijven.

In deze cursus ga je er dieper op in en raak je ermee vertrouwd. De twee cursussen horen eigenlijk bij elkaar als deel 1 (beginners) en deel 2 (gevorderden).

De module’s zijn overzichtelijk en logisch opgebouwd.’

Astrid Wijn over de cursus Schrijven van een boek

‘Scherp! Je leerde mij lezen met de ogen van een ander en hoe een ander het verhaal beleeft.

De manier van corrigeren was duidelijk met de extra kolom. Ook al had ik mijn verhaal keer op keer gelezen, ik zag altijd fouten over het hoofd.’

Pieternel Vervoort over de cursus Schrijven van fictie

‘Ik zat al langer tegen het schrijven van een boek aan te hikken. Te veel losse ideeën, geen focus, ik miste een kapstok, een structuur, een plot. Omdat er geen vervolgcursus schrijven van Annemieke meer beschikbaar was, hebben we met ons groepje cursisten gebrainstormd over onze wensen voor een vervolg. Annemieke heeft speciaal voor ons een nieuwe masterclass gemaakt. Dat heeft haar veel werk gekost, overal heeft ze informatie en opdrachten vandaan getoverd, zeker als je weet dat Annemieke haar materiaal altijd perfect op orde heeft. En wat was het resultaat? Ik kréég mijn kapstok, mijn structuur. Het resultaat na 6 bijeenkomsten was een mooi afgerond concept van een mini-boekje van 10.000 woorden ‘dat nu alleen nog maar hoeft te groeien naar een echte roman.’

Rudy van Stratum

De opbouw was heel duidelijk met introducties en opdrachten. Er zit heel wat denkwerk en ervaring in.

Annemieke, dank voor je inzet en energie die je erin gestopt hebt. Voor mij was dit alles een ‘eye-opener’!

Tom van der Lans over de cursus Schrijven van fictie

In de periode waarin ik mijn eerste roman schreef heeft Annemieke als mijn schrijfcoach een beslissende rol gespeeld. Haar commentaren waren altijd intelligent en inspirerend. Ze begreep waar ik mee bezig was en wat ik wilde, en speelde daar vakkundig op in. Annemieke, dank je wel.
Joost

‘Ik heb de cursus ‘schrijven in stijl’ met veel plezier gevolgd. De lessen hebben mij vooral geholpen om te durven schrijven. Bij aanvang hoeft een tekst niet perfect te zijn. Je kunt blijven schaven en aanpassen, totdat je tevreden bent. Ik heb veel tools gekregen, om mijn teksten aantrekkelijker te maken. Leuk en leerzaam!

Wel heb ik ervaren dat de tijdsinvestering in de cursus best groot is. Ook het feedback geven op teksten van anderen kost tijd. Gelukkig had ik zelf genoeg tijd. Bij medecursisten merkte ik dat die tijd vaak ontbrak en dat vond ik jammer. Daardoor ontving ik van hen weinig feedback, die voor mij juist erg zinvol kan zijn.’ 

Esther Kuijsten

Hoi Annemieke,
Graag spreek ik mijn waardering uit voor de cursus biografisch schrijven, heb ontzettend veel bij je geleerd. Een goede uitleg, opbouwende feedback, en ook digitaal was je steeds bereid en kreeg ik per omgaande een reactie. Een grote inleving en inzet voor schrijfstijlen en stof van cursisten, en een aangename sfeer waar jij een grote bijdrage inhad. Ik kan vooruit met mijn boek, de goede opbouw van het synopsis wat je met ons opgezet hebt, zijn goede fundamenten voor het schrijven van mijn kroniek. Bedankt voor de fijne cursus, dit was de tweede die ik van je kreeg en het zal zeker niet de laatste zijn.
Agnes van Aalst

Annemieke wist mij telkens te motiveren en te enthousiasmeren om het beste uit mijzelf te halen. Haar feedback was constructief en stimulerend. Zij kan meta-communiceren waardoor ze boven de stof en de persoon kan staan.
Van mij krijgt zij een tien met een griffel en een zoen van de juffrouw.
Lore

Lieve Annemieke,
jouw cursus was zeer inspirerend.
Jij haalde het onderste in mij naar boven.
Ik absorbeerde jouw gedeelde kennis als een spons.
Heb niet alleen geleerd hoe of wat ik wil schrijven in de zoektocht naar mijn verhaal, ook gevonden wie ik nu eigenlijk ben, hoe ik in het leven sta en verder wil.
Cécile

Verrassend reageerde je op de struikelblokken, die voor mij essentieel waren in mijn levensverhaal, die ik in werkelijkheid ondervonden had. Jij bent vooral ook heel positief, geeft opbeurende feedback, wat voor een beginnende schrijver heel belangrijk is. Daarnaast werkt jouw objectiviteit verhelderend. Wat voor jezelf als schrijver vanzelfsprekend is, is dat voor een buitenstaander niet zomaar. Ook oefende jij op een prettige manier een “zachte” druk uit, als ik vastzat en niet verder kwam.
Léonie

Ik heb met bijzonder veel aandacht en genoegen van jouw begeleiding genoten. Je opzet om ook eens andere paden te bewandelen dan de al platgetreden paden is uitstekend gelukt. Zonder drang, maar met een uitnodigend gebaar heb je mij het gevoel gegeven dat schrijven ook van mij kan zijn! Ik heb je een op een schaal van 1 tot 10 een dikke 9 toebedacht.
Rien

Annemieke Elfers voorziet mijn schrijfsels van motiverende opbouwende opmerkingen. Steeds kijk ik uit naar haar reactie omdat ik er dan weer met frisse moed ertegenaan kan. Op een prettige manier zet ze me aan het denken over het werk dat ik geleverd heb. Ze leest met liefde en aandacht en verdiept zich in de personages die ik aandraag. Ze denkt mee over thema’s en diepere lagen in mijn verhalen en dat inspireert om weer verder te gaan. Ik kan aan haar met een gerust hart mijn schrijfsels toevertrouwen.
Laetitia

Ik heb je website nooit gezien, toch wil ik graag reageren en je vertellen dat ik mede door jou mijn boek heb geschreven. Een dikke 9 krijg je van mij.
Mariet van den Oord

Annemieke is een zeer betrokken docente en zij besteedt veel tijd aan het begeleiden van haar cursisten.
Marijke

Het werken met Annemieke is tegelijkertijd toegesneden op de individuele wensen, mogelijkheden en perspectieven en op de sfeer in de groep. In een ontspannen sfeer zonder prestatiedruk maar met veel motiverende aandacht. Elk afzonderlijk resultaat krijgt de ruimte. Haar opdrachten en oefeningen zijn goed gekozen zowel voor uitwerking van een huidig of van een toekomstig schrijfproject van een cursist. Deze docente laat haar cursisten werkelijk ervaren, dat ‘schrijven van mij’ is en nog meer ‘van mij’ kan worden.
Bettine

Annemieke weet met groot geduld en toewijding het beste in je naar boven te halen. Met haar gedegen kennis en aangename manier van argumenteren overtuigt ze je moeiteloos van nut en noodzaak der dingen. En als je zelf niet al te eigenwijs bent, valt hier echt winst te behalen!
Mechtilde Meijer

Annemiek ben ik heel dankbaar voor de fijne ondersteuning bij het schrijven van mijn levensverhaal, de kennis die zij mij heeft gebracht om mijn verhaal meer inhoud te geven maar zeker ook voor de deskundige ondersteuning bij de lay-out.
Wim du Chatinier

Weet je, schrijven is voor mij geen lineair proces. Je gaat heen en weer, maar door de structuur die jij biedt met jouw schrijfcursus komt er op het eind een verhaal(tje) tevoorschijn, met komma’s en punten op de plek waar ze moeten staan. Er is voldoende uitdaging, het “huiswerk” wordt snel en kundig nagekeken. Bedankt!!
Wendela

De cursus is voor mij een hele goede aanzet om mijn doel te bereiken (mengvorm biografie en autobiografie). Ik heb er heel veel van geleerd en veel zaken zijn mij ook duidelijk geworden. De verschillende werkvormen geven meer vaart in het verhaal, maar ik zal deze nog goed moeten oefenen om het goed op papier te krijgen. Ook wist je als docent mij heel enthousiast te maken om mijn ideaal te verwezenlijken. Verder ben ik erg blij dat je buiten de les om al enige teksten heb nagekeken. Deze cursus is een aanrader voor ieder die zich met biografie en autobiografie bezig houdt.
Bedankt.
Annemie van Rens-Marechal

Drie schrijfcursussen heb ik gevolgd bij Annemieke, een enthousiaste en vooral ook inspirerende lerares. Geen moeite is haar te veel om haar cursisten te ondersteunen. Wat heb ik veel geleerd in haar plezierige lessen. Het schrijfweekend bij haar B&B in de Hoge Venen was een ontspannen en verrassende ervaring. Top, een dikke 9 en een zoen voor Annemieke.
Anne-Marie Maas

Annemieke is een coach met veel en ook diepgaande kennis en vaardigheden, of het nu om poëzie of om proza gaat. Haar kennis deelt ze graag en op een prettige manier. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, zowel tijdens de lessen alsook tijdens de schrijfvakanties. Van mij krijgt Annemieke een dikke 9!
Manuela

Ik waardeer het enorm als jij ook je referentie wilt geven. Mail het naar
annemieke@schrijvenisvanmij.nl

Annemieke Elfers

Schrijven is van mij

‘Ik heb de cursus ‘schrijven in stijl’ met veel plezier gevolgd. De lessen hebben mij vooral geholpen om te durven schrijven. Bij aanvang hoeft een tekst niet perfect te zijn. Je kunt blijven schaven en aanpassen, totdat je tevreden bent. Ik heb veel tools gekregen, om mijn teksten aantrekkelijker te maken. Leuk en leerzaam!

Wel heb ik ervaren dat de tijdsinvestering in de cursus best groot is. Ook het feedback geven op teksten van anderen kost tijd. Gelukkig had ik zelf genoeg tijd. Bij medecursisten merkte ik dat die tijd vaak ontbrak en dat vond ik jammer. Daardoor ontving ik van hen weinig feedback, die voor mij juist erg zinvol kan zijn.’ 

Esther Kuijsten

‘Wat heb ik afgelopen maanden enorm veel geleerd in de ‘slechts’ 8 lessen van de basiscursus creatief schrijven die ik bij je volgde. 

Je prikkelde me om te kijken naar de natuur, oog te hebben voor bijzondere personages en mogelijke verhaallijnen. Ik leerde ‘boetseren en schilderen met woorden’ en kreeg er enorm veel plezier in. Je liet me inzien hoe ik lezers op dwaalsporen kan brengen, spanning in verhalen kan opbouwen en prikkelende columns kan schrijven. Ik genoot van wat er uit mijn brein ontsproot. Al mijn schrijfsels werden door jou positief kritisch van feedback voorzien; ik keek daar met plezier naar uit. Met behulp van goed doordachte vragenlijsten leerde ik ook zelf feedback te geven aan mijn mede-cursisten. De lessen waren uitermate plezierig door jouw gedegen voorbereiding en de ontspannen sfeer die je wist te bewerkstelligen in de groep. Heel hartelijk dank voor je niet aflatende ondersteuning en al je vrolijke wijsheid. Wij komen elkaar ongetwijfeld weer tegen, want het geleerde smaakt naar meer… ‘

 

Lian van Iersel

‘Om mijn boek over mijn professionele en persoonlijke ontwikkeling in de afgelopen 30 jaar en de totstandkoming van mijn methode voor pijnvrij bewegen tot een prettig leesbaar boek te maken, vroeg ik Annemieke mijn manuscriptbegeleidster te zijn. Dat is mij uitstekend bevallen.

In een soepel-lopende samenwerking, met heldere afspraken vooraf, kreeg ik portie voor portie feedback van haar. Ook haar gouden tips bleken onmisbaar.

Annemieke’s respectvolle en eerlijke feedback maakte dat ik mij durfde te ontwikkelen als romanschrijfster; want ik had gekozen voor romanvorm, met veel dialogen, waarin ook nog eens een hoge dichtheid aan op diverse wetenschappen gebaseerde onderbouwing en informatie aan mijn branchegenoten moest worden overgebracht.  Mijn missie is 100% geslaagd!   Lieve Annemieke, eeuwig dank!’

Annet van Oss, uitvinder van De Gravitoss Methode www.gravitossmethode.nl

‘Het traject “Schrijven van je autobiografie” is een openbaring. Zoveel handvaten en invalshoeken om goede teksten te schrijven.

Er is een wereld voor mij open gegaan.

De feedback van Annemieke is zorgvuldig en zorgzaam. Petje af voor de energie die zij erin steekt.

Bovendien is de syllabus zodanig opgezet dat je er nog jarenlang voordeel van kunt hebben.

Ik kan iedereen dit parcours aanbevelen. Ga de uitdaging aan om over jezelf te schrijven. Annemieke helpt je daarbij.’

Hanneke Braspenning

In de periode waarin ik mijn eerste roman schreef heeft Annemieke als mijn schrijfcoach een beslissende rol gespeeld. Haar commentaren waren altijd intelligent en inspirerend. Ze begreep waar ik mee bezig was en wat ik wilde, en speelde daar vakkundig op in. Annemieke, dank je wel.
Joost

‘Ik zat al langer tegen het schrijven van een boek aan te hikken. Te veel losse ideeën, geen focus, ik miste een kapstok, een structuur, een plot. Omdat er geen vervolgcursus schrijven van Annemieke meer beschikbaar was, hebben we met ons groepje cursisten gebrainstormd over onze wensen voor een vervolg. Annemieke heeft speciaal voor ons een nieuwe masterclass gemaakt. Dat heeft haar veel werk gekost, overal heeft ze informatie en opdrachten vandaan getoverd, zeker als je weet dat Annemieke haar materiaal altijd perfect op orde heeft. En wat was het resultaat? Ik kréég mijn kapstok, mijn structuur. Het resultaat na 6 bijeenkomsten was een mooi afgerond concept van een mini-boekje van 10.000 woorden ‘dat nu alleen nog maar hoeft te groeien naar een echte roman.’

Rudy van Stratum

Hoi Annemieke,
Graag spreek ik mijn waardering uit voor de cursus biografisch schrijven, heb ontzettend veel bij je geleerd. Een goede uitleg, opbouwende feedback, en ook digitaal was je steeds bereid en kreeg ik per omgaande een reactie. Een grote inleving en inzet voor schrijfstijlen en stof van cursisten, en een aangename sfeer waar jij een grote bijdrage inhad. Ik kan vooruit met mijn boek, de goede opbouw van het synopsis wat je met ons opgezet hebt, zijn goede fundamenten voor het schrijven van mijn kroniek. Bedankt voor de fijne cursus, dit was de tweede die ik van je kreeg en het zal zeker niet de laatste zijn.
Agnes van Aalst

Annemieke wist mij telkens te motiveren en te enthousiasmeren om het beste uit mijzelf te halen. Haar feedback was constructief en stimulerend. Zij kan meta-communiceren waardoor ze boven de stof en de persoon kan staan.
Van mij krijgt zij een tien met een griffel en een zoen van de juffrouw.
Lore

Lieve Annemieke,
jouw cursus was zeer inspirerend.
Jij haalde het onderste in mij naar boven.
Ik absorbeerde jouw gedeelde kennis als een spons.
Heb niet alleen geleerd hoe of wat ik wil schrijven in de zoektocht naar mijn verhaal, ook gevonden wie ik nu eigenlijk ben, hoe ik in het leven sta en verder wil.
Cécile

Verrassend reageerde je op de struikelblokken, die voor mij essentieel waren in mijn levensverhaal, die ik in werkelijkheid ondervonden had. Jij bent vooral ook heel positief, geeft opbeurende feedback, wat voor een beginnende schrijver heel belangrijk is. Daarnaast werkt jouw objectiviteit verhelderend. Wat voor jezelf als schrijver vanzelfsprekend is, is dat voor een buitenstaander niet zomaar. Ook oefende jij op een prettige manier een “zachte” druk uit, als ik vastzat en niet verder kwam.
Léonie

Ik heb met bijzonder veel aandacht en genoegen van jouw begeleiding genoten. Je opzet om ook eens andere paden te bewandelen dan de al platgetreden paden is uitstekend gelukt. Zonder drang, maar met een uitnodigend gebaar heb je mij het gevoel gegeven dat schrijven ook van mij kan zijn! Ik heb je een op een schaal van 1 tot 10 een dikke 9 toebedacht.
Rien

Annemieke Elfers voorziet mijn schrijfsels van motiverende opbouwende opmerkingen. Steeds kijk ik uit naar haar reactie omdat ik er dan weer met frisse moed ertegenaan kan. Op een prettige manier zet ze me aan het denken over het werk dat ik geleverd heb. Ze leest met liefde en aandacht en verdiept zich in de personages die ik aandraag. Ze denkt mee over thema’s en diepere lagen in mijn verhalen en dat inspireert om weer verder te gaan. Ik kan aan haar met een gerust hart mijn schrijfsels toevertrouwen.
Laetitia

Ik heb je website nooit gezien, toch wil ik graag reageren en je vertellen dat ik mede door jou mijn boek heb geschreven. Een dikke 9 krijg je van mij.
Mariet van den Oord

Annemieke is een zeer betrokken docente en zij besteedt veel tijd aan het begeleiden van haar cursisten.
Marijke

Het werken met Annemieke is tegelijkertijd toegesneden op de individuele wensen, mogelijkheden en perspectieven en op de sfeer in de groep. In een ontspannen sfeer zonder prestatiedruk maar met veel motiverende aandacht. Elk afzonderlijk resultaat krijgt de ruimte. Haar opdrachten en oefeningen zijn goed gekozen zowel voor uitwerking van een huidig of van een toekomstig schrijfproject van een cursist. Deze docente laat haar cursisten werkelijk ervaren, dat ‘schrijven van mij’ is en nog meer ‘van mij’ kan worden.
Bettine

Annemieke weet met groot geduld en toewijding het beste in je naar boven te halen. Met haar gedegen kennis en aangename manier van argumenteren overtuigt ze je moeiteloos van nut en noodzaak der dingen. En als je zelf niet al te eigenwijs bent, valt hier echt winst te behalen!
Mechtilde Meijer

Annemiek ben ik heel dankbaar voor de fijne ondersteuning bij het schrijven van mijn levensverhaal, de kennis die zij mij heeft gebracht om mijn verhaal meer inhoud te geven maar zeker ook voor de deskundige ondersteuning bij de lay-out.
Wim du Chatinier

Weet je, schrijven is voor mij geen lineair proces. Je gaat heen en weer, maar door de structuur die jij biedt met jouw schrijfcursus komt er op het eind een verhaal(tje) tevoorschijn, met komma’s en punten op de plek waar ze moeten staan. Er is voldoende uitdaging, het “huiswerk” wordt snel en kundig nagekeken. Bedankt!!
Wendela

De cursus is voor mij een hele goede aanzet om mijn doel te bereiken (mengvorm biografie en autobiografie). Ik heb er heel veel van geleerd en veel zaken zijn mij ook duidelijk geworden. De verschillende werkvormen geven meer vaart in het verhaal, maar ik zal deze nog goed moeten oefenen om het goed op papier te krijgen. Ook wist je als docent mij heel enthousiast te maken om mijn ideaal te verwezenlijken. Verder ben ik erg blij dat je buiten de les om al enige teksten heb nagekeken. Deze cursus is een aanrader voor ieder die zich met biografie en autobiografie bezig houdt.
Bedankt.
Annemie van Rens-Marechal

Drie schrijfcursussen heb ik gevolgd bij Annemieke, een enthousiaste en vooral ook inspirerende lerares. Geen moeite is haar te veel om haar cursisten te ondersteunen. Wat heb ik veel geleerd in haar plezierige lessen. Het schrijfweekend bij haar B&B in de Hoge Venen was een ontspannen en verrassende ervaring. Top, een dikke 9 en een zoen voor Annemieke.
Anne-Marie Maas

Annemieke is een coach met veel en ook diepgaande kennis en vaardigheden, of het nu om poëzie of om proza gaat. Haar kennis deelt ze graag en op een prettige manier. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, zowel tijdens de lessen alsook tijdens de schrijfvakanties. Van mij krijgt Annemieke een dikke 9!
Manuela