Schrijven is van mij

Referenties

Dit zeggen cursisten over mij:

In de periode waarin ik mijn eerste roman schreef heeft Annemieke als mijn schrijfcoach een beslissende rol gespeeld. Haar commentaren waren altijd intelligent en inspirerend. Ze begreep waar ik mee bezig was en wat ik wilde, en speelde daar vakkundig op in. Annemieke, dank je wel.

-

Manuscriptbegeleiding
Score: 9/10

Hoi Annemieke,
Graag spreek ik mijn waardering uit voor de cursus biografisch schrijven, heb ontzettend veel bij je geleerd. Een goede uitleg, opbouwende feedback, en ook digitaal was je steeds bereid en kreeg ik per omgaande een reactie. Een grote inleving en inzet voor schrijfstijlen en stof van cursisten, en een aangename sfeer waar jij een grote bijdrage inhad. Ik kan vooruit met mijn boek, de goede opbouw van het synopsis wat je met ons opgezet hebt, zijn goede fundamenten voor het schrijven van mijn kroniek. Bedankt voor de fijne cursus, dit was de tweede die ik van je kreeg en het zal zeker niet de laatste zijn.
Vr groet,

-

Schrijfcursus: Biografisch schrijven (o.a.)
Score: 10/10

Annemieke wist mij telkens te motiveren en te enthousiasmeren om het beste uit mijzelf te halen. Haar feedback was constructief en stimulerend. Zij kan meta-communiceren waardoor ze boven de stof en de persoon kan staan.
Van mij krijgt zij een tien met een griffel en een zoen van de juffrouw.

-

Schrijfcursus: Schrijven van fictie
Score: 10/10

Ik geef jou een 8 voor je begeleiding tijdens de schrijfcursussen die ik bij je heb gevolgd. Waarom? Voor je kennis, je enthousiasme, voor je leuke en leerzame opdrachten die het schrijven goed op gang brachten en de vele mogelijkheden binnen het schrijven lieten zien. En gewoon omdat je zo'n leuke, lieve, fijne vrouw bent! Na elke les ga je met een goed gevoel en een berg inspiratie naar huis.

-

Schrijfcursus: Schrijven van fictie (o.a.)
Score: 8/10

Lieve Annemieke,
jouw cursus was zeer inspirerend.
Jij haalde het onderste in mij naar boven.
Ik absorbeerde jouw gedeelde kennis als een spons.
Heb niet alleen geleerd hoe of wat ik wil schrijven in de zoektocht naar mijn verhaal, ook gevonden wie ik nu eigenlijk ben, hoe ik in het leven sta en verder wil.

-

Schrijfcursus: Biografisch schrijven
Score: 10/10

Verrassend reageerde je op de struikelblokken, die voor mij essentieel waren in mijn levensverhaal, die ik in werkelijkheid ondervonden had. Jij bent vooral ook heel positief, geeft opbeurende feedback, wat voor een beginnende schrijver heel belangrijk is. Daarnaast werkt jouw objectiviteit verhelderend. Wat voor jezelf als schrijver vanzelfsprekend is, is dat voor een buitenstaander niet zomaar. Ook oefende jij op een prettige manier een "zachte" druk uit, als ik vastzat en niet verder kwam.

-

Manuscriptbegeleiding (o.a.)
Score: 8/10

Ik heb met bijzonder veel aandacht en genoegen van jouw begeleiding genoten. Je opzet om ook eens andere paden te bewandelen dan de al platgetreden paden is uitstekend gelukt. Zonder drang, maar met een uitnodigend gebaar heb je mij het gevoel gegeven dat schrijven ook van mij kan zijn! Ik heb je een op een schaal van 1 tot 10 een dikke 9 toebedacht.

-

Schrijfcursus: Schrijven van fictie
Score: 9/10

Annemieke Elfers voorziet mijn schrijfsels van motiverende opbouwende opmerkingen. Steeds kijk ik uit naar haar reactie omdat ik er dan weer met frisse moed ertegenaan kan. Op een prettige manier zet ze me aan het denken over het werk dat ik geleverd heb. Ze leest met liefde en aandacht en verdiept zich in de personages die ik aandraag. Ze denkt mee over thema's en diepere lagen in mijn verhalen en dat inspireert om weer verder te gaan. Ik kan aan haar met een gerust hart mijn schrijfsels toevertrouwen.

-

Manuscriptbegeleiding (o.a.)
Score: 8/10

De organisatie Schrijvenonline ondersteunt alle (amateur) schrijvers, schrijfdocenten en coaches en lanceert ieder jaar de 'Week van het schrijven' om een nieuw schrijfseizoen in te luiden. Bekijk de activiteiten van de Week van het Schrijven op schrijvenonline.org.

Ik heb je website nooit gezien, toch wil ik graag reageren en je vertellen dat ik mede door jou mijn boek heb geschreven. Een dikke 9 krijg je van mij.

-

Schrijfcursus: Schrijven van fictie
Score: 9/10

Annemieke is een zeer betrokken docente en zij besteedt veel tijd aan het begeleiden van haar cursisten.

-

Schrijfcursus: Schrijven van fictie

Wat was ik blij met jouw enthousiasme tijdens het begeleiden bij mijn schrijverspogingen. Mijn onzekerheid poetste je herhaaldelijk weg door mij met jouw positieve reacties op mijn sterke punten te wijzen en om juist die te leren gebruiken.

-

Schrijfcursus: Schrijven van fictie
Score: 8/10

Het werken met Annemieke is tegelijkertijd toegesneden op de individuele wensen, mogelijkheden en perspectieven en op de sfeer in de groep. In een ontspannen sfeer zonder prestatiedruk maar met veel motiverende aandacht. Elk afzonderlijk resultaat krijgt de ruimte. Haar opdrachten en oefeningen zijn goed gekozen zowel voor uitwerking van een huidig of van een toekomstig schrijfproject van een cursist. Deze docente laat haar cursisten werkelijk ervaren, dat 'schrijven van mij' is en nog meer 'van mij' kan worden.

-

Schrijfcursus: Schrijven van fictie
Score: 8/10

Annemieke weet met groot geduld en toewijding het beste in je naar boven te halen. Met haar gedegen kennis en aangename manier van argumenteren overtuigt ze je moeiteloos van nut en noodzaak der dingen. En als je zelf niet al te eigenwijs bent, valt hier echt winst te behalen!

-

Schrijfcursus: Schrijven van fictie
Score: 10/10

Annemiek ben ik heel dankbaar voor de fijne ondersteuning bij het schrijven van mijn levensverhaal, de kennis die zij mij heeft gebracht om mijn verhaal meer inhoud te geven maar zeker ook voor de deskundige ondersteuning bij de lay-out.

-

Schrijfcursus: Biografisch schrijven
Score: 8/10

Weet je, schrijven is voor mij geen lineair proces. Je gaat heen en weer, maar door de structuur die jij biedt met jouw schrijfcursus komt er op het eind een verhaal(tje) tevoorschijn, met komma's en punten op de plek waar ze moeten staan. Er is voldoende uitdaging, het "huiswerk" wordt snel en kundig nagekeken. Bedankt!!

-

Schrijfcursus: Schrijven van fictie
Score: 8/10

De cursus is voor mij een hele goede aanzet om mijn doel te bereiken (mengvorm biografie en autobiografie). Ik heb er heel veel van geleerd en veel zaken zijn mij ook duidelijk geworden. De verschillende werkvormen geven meer vaart in het verhaal, maar ik zal deze nog goed moeten oefenen om het goed op papier te krijgen. Ook wist je als docent mij heel enthousiast te maken om mijn ideaal te verwezenlijken. Verder ben ik erg blij dat je buiten de les om al enige teksten heb nagekeken. Deze cursus is een aanrader voor ieder die zich met biografie en autobiografie bezig houdt.
Bedankt.

-

Schrijfcursus: Biografisch schrijven
Score: 9/10

Drie schrijfcursussen heb ik gevolgd bij Annemieke, een enthousiaste en vooral ook inspirerende lerares. Geen moeite is haar te veel om haar cursisten te ondersteunen. Wat heb ik veel geleerd in haar plezierige lessen. Het schrijfweekend bij haar B&B in de Hoge Venen was een ontspannen en verrassende ervaring. Top, een dikke 9 en een zoen voor Annemieke.

-

Schrijfcursus: Schrijven van fictie (o.a.)
Score: 9/10

Annemieke is een coach met veel en ook diepgaande kennis en vaardigheden, of het nu om poëzie of om proza gaat. Haar kennis deelt ze graag en op een prettige manier. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk, zowel tijdens de lessen alsook tijdens de schrijfvakanties. Van mij krijgt Annemieke een dikke 9!

-

Schrijfvakantie (o.a.)
Score: 9/10